Tábor Kožlany 2015 - TONEK

Letos jsme zůstali doma v Česku. Šumavské hvozdy byly svědky života jedné českoněmecké rodiny během druhé světové války. Sledovali jsme jednání hajného Waldera a jeho rodiny od okamžiku kdy se Němci začali spolčovat proti Československu, zabrali Sudety a posléze i celou republiku. Na Šumavě vybudovali několik zajateckých táborů. Ale hajný se svým synem Tonkem nikdy nechoval jako nacista a naopak pomáhal parašutistům v boji proti fašistům. V závěru se hajnému podařil husarský kousek, když zachránil ukradený poklad, který posléze vrátil tam, odkud byl ukraden.
Termín konání: 26. 7. - 8. 8. 2015
Počet účastníků: 49 dětí, 11 vedoucích
Vedoucí a funkce: Pavel Slabyhoud, Zdeněk Vaněčka, Jaroslav Sauer st. a ml., Vítek Slabyhoud, Patrik Jäschke, Jiřina Slabyhoudová, Pavla Slabyhoudová, Lucka Slabyhoudová a Vojta Moravec a Matěj Dvořák.
Všichni účastníci Kožlan 2015, letos v tématických tričkách
Družiny: LITLLE BOYS Jan Doubrava
EASY COMPANY Dominika Fryčová
TANKISTI Jan Ptáček
Etapovku vyhráli: LITLLE BOYS před Easy Company a Tankisty
Družiny vyhráli: LITLLE BOYS před Easy Company a Tankisty
Jednotlivci: Václav Havlín spolu s Jirkou Dvořáčkem a děvčata Veronika Chalupová
Sympaťáci: Eva Vondrášková a Jakub Knebl
Končili: Jiří Dvořáček
Všechny fotografie v plném rozlišení si můžete prohlédnout a stáhnout zde

Do historie vstoupilo

  • Druhý týden nám teploty přes den neklesly pod 35 st. C., ale naštěstí potok ještě nevyschl i když v podvečerních hodinách už téměř netekl.
  • Náča na závěr se vytasil s hodnotící písničkou.
  • Velmi hezká a působivá byla rozlučková básnička od Dvořky.
  • Na závěrečný táborák a sejmutí vlajky se letos tak nějak nepodařilo kvalitně udělat fagule a tak se splnil doslova text ze závěrečné hymny "... zhasíná svit pochodní"....
  • Přemíra dotěrných vos, se kterými jsme se museli prát od začátku tábora až do jeho konce.

Pár momentek...

Zajímavosti

  • Celá etapovka se nesla ve znamení 2. světové války a života v té době na Šumavě.
  • Letos jen drobné úrazy a žádný nemocný.
  • Opět proběhl už tradiční seminář dospěláků za účasti 50 lidiček.
  • Celodeňák na Krašov byl vyšperkován dvaceti minutovým výkladem o historii hradu samotným panem předsedou spolku pro ochranu hradu.
  • Tam jsme si také předjednali akci na příští rok.
  • Opět jsme byli v noci na velké louce se koukat na hvězdy.
  • Pan Laurenc opět posílá 4 kg včelího medu, při snídaních to zase bylo mlsání, ale záhy jsme museli dávat velký pozor na slétnuvší se včely.

Zajímavosti - DOSPĚLÁCI

    Po čtvrtečním postavení tábora a páteční dodělávce v odpoledních hodinách přijíždějí "dospěláci". Program pro ně letos připravil Pavel. Páteční večerní akce nebyla nijak náročná, ale spíše zábavná. Druhý den Ugandův memoriál s tradičním začátkem pití sterea a závěrečným "hrošením" každého pobavil ať už sám běžel a nebo se už jen díval. Odpolední putování podle mapy malých skupinek bylo pro některé dosti náročné, ale vše zpravilo následné vyhodnocování v hospodě na hřišti. Zde proběhlo už tradiční vítání nováčků dalším stereem. Zábava se opět rozhořela a nabrala vysoké obrátky. Ale nakonec vše končí a tak i skupinky dospěláků se postupně docouraly až do tábora na dobrou večeři. Večer a hlavně noc proběhla při zpěvu a vtipkování. Někteří opět usínali s ranním sluníčkem. A až ranní koupel je probrala k životu. Po dopoledním sportování a nedělání dříví pro kuchyň se v odpoledních hodinách začali účastníci se smutkem v duši loučit a rozjíždět k domovu. Tak zase za rok.