Tábor Kožlany 2016 - BELKON

Letos jsme se odstěhovali s Gomesem a jeho druhy na planetu Ares, kde naši hrdinové museli získat pro záchranu země plyn Belkon. Z první expedice po explozi zbyl pouze Gomes. Ten nejenom musel bojovat o přežití, ale střetl se také s místními tvory, kteří se snažili mu pobyt na Aresu znemožnit. Ze země byla vyslána záchranná expedice, které se nakonec podařilo nejen zachránit Gomese, ale také vytěžit plyn Belkon. Ani návrat zpět na zem nebyl bez komplikací, ale nakonec vše dobře dopadlo a díky Belkonu byla planeta Země zachráněna.
Termín konání: 31. 7. - 13. 8. 2016
Počet účastníků: 48 dětí, 11 vedoucích
Vedoucí a funkce: Pavel Slabyhoud, Zdeněk Vaněčka, Jaroslav Sauer st. a ml., Vítek Slabyhoud, Patrik Jäschke, Jiřina Slabyhoudová, Lucka Slabyhoudová, Vojta Moravec, Matěj Dvořák a první týden jako zdravotnice Ilona Dudová a druhý týden Pavla Slabyhoudová.
Všichni účastníci Kožlan 2016
Družiny: APOLLO 11 Dominika Fryčová
MARŤÁNCI Anna Šestáková
GALAKTICKÝ JEZDCI Jan Doubrava
Etapovku vyhráli: GALAKTICKÝ JEZDCI před Apollo 11 a Marťánky
Družiny vyhráli: MARŤÁNCI před Apollo 11 a Galaktickými jezdci
Jednotlivci: Václav Havlín spolu s Ivou Strakovou
Sympaťáci:
Končili: Dominika Fryčová a Anička Šestáková
Všechny fotografie v plném rozlišení si můžete prohlédnout a stáhnout zde

Do historie vstoupilo

  • V první řadě, díky EUROGYMu v Českých Budějovicích, kterého se naši cvičitelé a členové zúčastnili jako významní organizátoři, musel být termín tábora posunut o jeden týden, tak že jsme začínali na přelomu července a srpna.
  • Ve čtvrtek odpoledne měl proběhnout přesun na Libštej, stezka odvahy a přespání pod širákem. ALE počasí rozhodlo jinak a tak všichni spali v tělocvičně školy, zde proběhla i netradiční, ale zajímavá stezka odvahy.
  • Letos každá družina vyráběla vozík, na kterých se pořádali závodily. Táborníci také ručně vyrobili papír, na který namalovali plánek zmíněného vozíku.
  • Náča na závěr opět hodnotil tábor vlastní písničkou.
  • Velmi hezká a působivá byla rozlučková písnička od Aničky a Domči na melodii Lulalulalů.
  • Honza Slabyhoud se nám při poradním ohni „natáhl“ na kozu na řezání dříví a docela dobře se vyspal.
  • Pro větší bezpečnost jsme postavili veliký hangár u dolních chatek a uklidili jednu z nich pro případné přespání při nebezpečném počasí.

Pár momentek...

Zajímavosti
  • Celá etapovka byla na vědeckofantastickém základě, výprava na planetě Ares musela splnit úkol pro záchranu lidstva.
  • Opět proběhl už tradiční seminář dospěláků za účasti 48 lidiček.
  • Letošní Celodeňák začínal v Liblíně, končil v Kaznějově a domů se jelo autobusem.
  • Příjezd do Kožlan byl zpestřen „pobytem“ na pouti.
  • Pan Laurenc opět posílá 4 kg včelího medu. A tak jsme si zase zamlsali, ale ani včely, ani vosy, nás tentokráte netrápily.
  • Při pondělní etapě jsme stříleli rakety.
  • V druhém čtvrtku byla taková kosa, že do Kentáče šlo jen pár odvážlivců, tím získali pro družinu tolik potřebné bodíky.

Zajímavosti - DOSPĚLÁCI

    I přes posunutý termín se organizace tábora nijak nezměnila a parta stavitelů dorazila ve čtvrtek na místo a hned se dala do stavění tábora. Navíc jsme ovšem z bezpečnostních důvodů museli připravit prostor u dolních chatek pro postavení rezervního hangáru a také provést úklid spodní chatky. Leč vše se zvládlo a tak dospěláci v počtu přes 50 mohli v pohodě v pátek odpoledne přijet. Program už je tradiční, páteční večerní „hra“, pak velké povídání, vzpomínání a zpívání u táboráku. V sobotu Ugandův memoriál se startovním stereem i závěrečným hrošením. Odpoledne orientační „zábava“, která vrcholila v hospůdce u hřiště nejenom předvedením se jednotlivých skupin, ale hlavně stereo váním a dalším občerstvováním přítomných, že se ani nikomu nechtělo zpět do tábora na večeři. Povídalo se a pělo až do časných ranních hodin. Nedělní dopoledne bylo věnováno sportu, ale také dříví. Chlapi zamakali a naplnili dřevník skoro až po okraj. O to to měli pak děcka jednodušší. Poobědové loučení bylo tak trochu smutné, ale co, za rok se tu sned zase sejdeme, co říkáte dospěláci?